Tarinat

Nyt on timanttinen tiimi!

LKV Toimitilaa.fi:llä on aina ollut rautainen tiimi.

Mutta nyt se on todella timanttinen!

Sopimusten ja kauppakirjojen laadinnasta vastaava Riikka Tuominen on valmistunut juristiksi ja myynti- ja välitystyötä tekevällä Maria-Sofia Puhakalla on suoritettuna laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinto. Titteleitä on nyt vaikka muille jakaa: OTM, LKV, kaupanvahvistaja sekä KTM, LKV.

Joku voisi tähän todeta, ettei autoa kortilla ajeta eikä töitä titteleillä tehdä. Näillä naisilla onkin hienojen nimikkeiden lisäksi salainen ase: rautainen ammattitaito.

Riikka Tuominen (vasemmalla) ja Maria-Sofia Puhakka tutkivat myynnissä olevan kohteen kaavaa.

— Hyvä, tavataan kello kolmetoista siinä Linnankoskenkadun etuovella. Huomiseen! Puhakka sanoo luuriin. Seuraavan päivän näyttö toimistohuonetta katsomaan tulevan asiakkaan kanssa on nyt sovittu. Tämänpäiväiseen näyttöön Pikkuvarastoilla on vielä puolitoista tuntia aikaa. Puhakka tulostaa koneeltaan varastojen kohde-esitteen, hinnat ja pohjapiirroksen valmiiksi ja ryhtyy seuraavaksi täyttämään juuri myyntiin tulleen, ison korjaamohallin toimeksiantosopimusta.

— Siitä Helsingin sijoituskohteesta voi jo tehdä kohde-esitteen nettiin, hän huikkaa kollegalleen.

Pian vuorossa on vuokralaisen luottotietojen tarkistaminen.

Puhakka selvittää vuokrasopimuksen ehtoja. Tämän päivän työlistalla on vielä muutaman toimeksiantosopimuksen kirjoittaminen sekä yksi kohdenäyttö.

Varttia vaille yksitoista Puhakka nappaa takin niskaan ja lähtee asiakastapaamiseen. Tuominen tulee portaissa vastaan.

— Miten meni kaupat? Puhakka kysyy vauhdissa.

— Hyvin, hyvin! Tuominen huikkaa ripeästi loittonevan takinselkämyksen perään.

Pöydällä odottaa pino papereita, joita hän ryhtyy kahlaamaan läpi. Samassa kännykkä alkaa laulaa laukussa.

— No hei! Juu, kauppakirjaluonnos on tässä juuri työn alla. Kyllä, se sopii. Ai niin, piti vielä sanoa, että käyn kotimatkalla ottamassa ulkokuvan siitä Sipoon hallista.

Iltapäivällä Tuominen siirtyy tabletin ääreen ja avaa Teamsin, jotta neuvottelu pankin ja asiakkaan kanssa voi alkaa.

Seuraavaksi vuorossa on kaupanteko. Tällä kertaa Tuominen kiirehtii paikalle jalan, tapaaminen on vain parin korttelin päässä.

Nuorten naisten työpäivät kuulostavat kiireisiltä ja sitä ne oikeasti ovatkin. Välillä näyttää, että molemmilla on teossa kymmenen asiaa kerralla. Onneksi kaaoksen hallinta, tarkkuus ja organisointikyky ovat kummankin vahvuuksia.

Näitä taitoja he ovat oppineet varmasti jo opiskeluaikana; molemmat ovat olleet työelämässä vahvasti mukana suorittaessaan viimeisimpiä tutkintojaan.

— Yöllä oli hyvin aikaa lukea! Puhakka tiivistää.

Pintaraapaisu tehotiimin työpäivään ei kuitenkaan kerro vielä kaikkea. Seuraavaksi mennään rohkeasti henkilökohtaisuuksiin.

1. Mitä luulet, kumpi naisista, Riikka Tuominen vai Maria-Sofia Puhakka, on suorittanut kaiken muun hyvän lisäksi vielä metsästystutkinnonkin?

2. Kumman kännykässä on soittoäänenä Meren rannalla?

3. Toisella heistä on tapana todeta ”voi hyvänen aika sentään”? Mutta kummalla?

4. Jaloissa kehrää kotona kissa nimeltä Myy. Kumpi naisista on kyseessä?

5. Kumpi lenkittää Taika-koiraa?

6. Mertaan takertunut rapu on turvallisinta ottaa ulos muovisilla salaattiottimilla. Kumpi toimii näin?

7. Asteikolla optimismista pessimismiin kumpi tunnustaa kallistuvansa kohti aurinkoista asennetta, kumpi yltiörehellistä realismia?

Tuominen vai Puhakka?
Katso oikeat vastaukset tästä: 1.Tuominen, 2.Tuominen, 3.Puhakka, 4.Puhakka, 5.Tuominen, 6.Puhakka, 7.Tuominen sanoo: ”Pessimisti ei pety.” Puhakka puolestaan: ”Tämä lumimyräkkä on ihana!”

Jossain vaiheessa pääset tutustumaan myös muihin LKV Toimitilaa.fi:ssä ahertaviin ammattilaisiin. Pienenä tiiserinä: uskoisitko, että yksi heistä osaa soittaa poskiaan rummuttamalla lastenlaulun Peppi Pitkätossu, toinen taas tapasi lukioaikana tanssia saippuavaahdossa ja kolmas kerää sushiravintolassa lautaselleen vain ja ainoastaan grillattuja lohinigirejä, kerta toisensa jälkeen?

Teksti ja kuvat: Sanna Puisto