Asuinkiinteistö Vanha Porvoo

Myydään

Jokikatu 26, Porvoo 232 m² + 68 m² 849’000 €

Ainutlaatuinen tilaisuus hankkia pala Vanhaa Porvoota omaksi!

Tässä ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelma asunnosta Vanhassa Porvoossa, punaisten ranta-aittojen rivistössä! Vanhankaupungin syleilyssä, aivan joen rannassa ja vanhan Raatihuoneentorin kupeessa on myynnissä historiallinen kiinteistökokonaisuus.

Vuonna 1780 valmistuneet rakennukset on muutettu asuinkäyttöön 1970-luvun lopulla arkkitehti Hans Slanguksen kynänjäljen mukaisesti. Idylliseen kiinteistöön kuuluu kaksi rakennusta, joiden väliin jää suojainen ja helppohoitoinen piha.

Molemmat rakennukset rajoittuvat jokeen. Sekä kesäpationa toimiva piha että rakennusten joen puoleisessa päädyssä olevat laituriterassit houkuttelevat nauttimaan iltapäivän ja illan auringonsäteistä. Ja mikä parasta, laituriin pääsee kiinnittymään isommallakin veneellä, sillä ranta syvenee jyrkästi.

Hurmaavat rakennukset sijaitsevat loivasti viettävässä rinteessä. Päärakennuksen huoneet onkin rakennettu hauskasti viiteen eri tasoon. Talon alakerrassa on vuonna 2022 remontoidun keittiön ja wc/kylpyhuoneen lisäksi kolme huonetta, joista kahdessa on tulisija. Kierreportaita pitkin kuljetaan toiseen kerrokseen, jossa on kaksi huonetta sekä erillinen wc.

Toiseen rakennukseen on remontoitu viihtyisä yksiö, jossa on minikeittiön ohella oma wc sekä takka. Lisäksi tässä talossa on kaksi tyhjää aittahuonetta, joille uusi omistaja voi keksiä mieleistään käyttöä. Rakennukseen on mahdollista tehdä myös sauna ja pesuhuone.

Viime vuosina majoitustoiminnassa olleet rakennukset sopivat paitsi omaksi kodiksi, vaikkapa erikoismyymäläksi, kahvioksi, galleriaksi tai kaikkien näiden yhdistelmäksi!

Tässä on yksi vanhankaupungin parhaista paikoista!


Kohdetiedot

Sijainti
Katuosoite:
Jokikatu 26, 06100 Porvoo
Kaupunginosa: Vanha Porvoo
Ympäristö: Asuinrakennuksia, liiketiloja, joki, Porvoon vanha kaupunki

Tontti
Pinta-ala:
339 m²
Kiinteistötunnus: 638-1-1107-2
Omistus: Oma

Rakennus/huoneisto
Pinta-alat:
Asuinpinta-ala noin 232 m², muut tilat 68 m²
Rakennusvuosi: 1780, muutettu asunnoiksi 1970-luvun lopulla
Kiinteistötyyppi: Omakotitalo
Huoneistoselitelmä: Päärakennuksessa viisi huonetta ja keittiö, wc/kylpyhuone ja erillinen wc; yksiössä huone, avokeittiö, wc; samassa rakennuksessa kaksi aittahuonetta sekä tila, jossa aiemmin ollut pesuhuone ja sauna
Lämmitys: Sähkö ja puu
Vesi ja viemäri: Kunnallinen
Kunto, varusteet ja palvelut: Ikäisekseen hyväkuntoinen, oma ranta/pienvenesatama, kaikki vanhan kaupungin ja Porvoon keskustan palvelut kävelyetäisyydellä
Pysäköinti: Kadulla

Myyntihinta
Myyntihinta:
849’000 €

Ota yhteyttä

KTM, LKV Antti Soivio

  • 0400 446553
  • [javascript protected email address]