Arvotalo Keskusta Porvoo

Myydään

Mannerheiminkatu 24, Porvoo 1 470 m² Tarjousten perusteella

Myydään uniikki, historiallinen jugend-talo Porvoon keskustassa – muutettavissa myös pääosin asuinkäyttöön!

Porvoon Energia myy entisen pääkonttorirakennuksensa. Rakennus on toiminut myyjän asiakaspalvelu- ja toimistotiloina viimeiset vuodet.

Kohde on selkeästi kulttuurihistoriallisesti arvokas ja suojeltu. Vuonna 1913 valmistuneen talon historiaan sisältyy monta muutosvaihetta yhtiön toiminnan kasvettua ja laajennuttua, mutta rakennuksen alkuperäinen arkkitehtuuri julkisivujen suhteen on säilynyt. Alun perin talo rakennettiin sähkökeskukseksi konttoritiloineen ja siinä tuotettiin dieselkoneilla sähköä. Sittemmin siinä on toiminut myös vesi- ja sähkölaitoksen toimistotiloja sekä kaupungin rakennuskonttori. Porvoon Energia on ollut konttorirakennuksen tiloissa alusta lähtien aina vuoteen 2017 asti.

Uniikin rakennuksen piirsi aikoinaan arkkitehti Selim A. Lindqvist, joka oli maan eturivin arkkitehteja 1800-1900 -luvun vaihteessa. Häntä pidettiin erityisen luovana teknisenä arkkitehtinä. Lindqvistin kädenjälkeä edustavat myös esimerkiksi Aleksi 13 -tavaratalorakennus sekä Suvilahden sähkö- ja kaasulaitos Helsingissä. Kansallisromantiikasta poiketen Lindqvistin arkkitehtuuri on edustanut alusta alkaen rationalistista suuntausta. Kaiken kaikkiaan hän on suunnitellut yli 160 rakennusta.

Rakennus sijaitsee Porvoon kaupungin vuokratontilla, jonka voi myös lunastaa Porvoon kaupungilta hintaan 514’500 € milloin tahansa. Tontin pinta-ala on noin 2’290 m².

Asemakaavamuutos on valmis. Tontin asemakaava on AL-31, eli asuin- ja liiketilojen korttelialue. Alueelle tulee sijoittaa liike-, toimisto- tai ravintolatiloja vähintään 200 k-m’ maantasokerrokseen Mannerheiminkadun puolelle. Asuinhuoneistoja saa toteuttaa enintään 13. Rakennusoikeus 1470 neliötä, mikä käsittää nykyisen suojellun rakennuksen. Asemakaavaan linkki: AK 524 Porvoon energia – Porvoo

Rakennuksen jokaisessa kerroksessa on paljon ikkunoita, joista osa on kauniita, historiaa huokuvia kaari-ikkunoita! Lämmitys on toteutettu kaukolämmöllä ja lämmönvaihdin on juuri uusittu. Lisämukavuutta tuo viilentävä ilmastointi.

Toivomme yhteydenottoja kiinnostuneilta ja toimitamme mieluusti lisätietoa kohteesta. Ostajan on ennen tarjouksen tekemistä tutustuttava lisämateriaaliin. Kohteesta on olemassa mm. sisäilmatutkimus sekä maanvuokrasopimus.

Todella hieno kiinteistökehityshanke sijoittajalle, kehittäjälle tai omaan käyttöön!

 

Kohdetiedot

Sijainti
Katuosoite: Mannerheiminkatu 24, 06100 Porvoo
Kaupunginosa: Keskusta
Ympäristö: Keskustan asunnot, kaupat ja palvelut

Rakennus/huoneisto
Pinta-alat: Noin 1’470 m² kerrosala ja vuokrattava pinta-ala noin 1’000 m² + kellari
Huoneistoselitelmä: Toimistotalo
Hissi: Ei
Kerros: 1.2. + kellari (rakennuksessa useita tasoja)
Rakennusvuosi: 1913
Kunto, varusteet ja palvelut: Hyvä kunto
Vapautuu: Erikseen sovitusti
Pysäköinti: Kadulla/pihalla

Tontti
Omistus: Porvoon kaupungin vuokratontti
Lunastettavissa hintaan: 514’000 €
Pinta-ala: Noin 2’288 m² (voi muuttua kaavaprosessin aikana)
Kaava: AL-31, eli asuin- ja liiketilojen korttelialue
Rakennusoikeus: 1’470 m² (käytetty)

Myyntihinta ja kulut
Myyntihinta: Tarjousten perusteella
Tonttivuokra: 25’725 €/v
Muut kulut: Kaukolämpö noin 13’000 €/v ja kiinteistövero noin 3’600 €/v

Video

Ominaisuudet

 • Asfaltoitu piha
 • Ilmastointi
 • Keittiö
 • Lattiakaivo
 • Murtohälytin
 • Parkkipaikat
 • Suihku
 • Toimistotila
 • Vesipiste
 • Voimavirta
 • WC

Ota yhteyttä

KTM, LKV Antti Soivio

 • 0400 446553
 • [javascript protected email address]