Upea kiinteistökehityskohde Keskusta Porvoo

Myydään

Runeberginkatu 24, Porvoo 1’300 m² Tarjousten perusteella

Nyt tarjolla kulttuurihistoriallisesti arvokas, upea kiinteistökehityskohde!

Aivan Porvoon keskustassa odottaa uutta omistajaa kulttuurihistoriallisesti arvokas kiinteistökehityskohde. Arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1936 seurakuntataloksi.

Rakennuksen uudelleenkäyttömahdollisuuksista on teetetty selvitys. Suunnitelmissa kiinteistöä on kaavailtu moneen erilaiseen käyttöön, muun muassa asumiseen, toimistoiksi sekä ravintola-, juhla- tai liikuntatiloiksi.

Arkkitehtonisesti merkittävässä Porvoon ruotsalaisessa seurakuntakodissa on kaksi kerrosta sekä ullakko ja kellarikerros. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee upea ja valoisa seurakuntasali, joka on mitoitettu 300 henkilölle. Katutasossa on myös valmis laitoskeittiö, kerhohuoneita sekä yleisö-wc:t.

Toinen kerros on aikoinaan rakennettu seurakunnan työntekijöiden asunnoiksi, sittemmin niitä on käytetty kerho- ja toimistotiloina. Myös kellarikerroksessa on toimisto- ja kerhohuoneita sekä toinen, pienempi sali.

Tontilla on päärakennuksen lisäksi erillinen tallirakennus. Lisärakentaminen tontille on mahdollista, rakennusoikeutta on käyttämättä noin 500 m².

Kohde vaatii kaavakehitystä Porvoon kaupungin kanssa. Tontti on nykyisessä kaavassa kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialuetta (YK), mutta asemakaavan muutos tulee ajankohtaiseksi rakennuksen poistuessa kirkollisesta käytöstä. Kiinteistö ei kuulu suojeltuun asemakaava-alueeseen, mutta rakennus tullaan suojelemaan.

Kerrosalaltaan noin 1’300 m²:n rakennus vaatii peruskorjausta. Kellarin yhdessä osassa on ollut kosteusvaurioita ja myös lvis-saneeraus sekä julkisivurappauksen uusiminen ovat ajankohtaisia.

Kohde myydään tarjousten perusteella. Kirjalliset tarjoukset tulee jättää Porvoon seurakuntayhtymän kirjaamoon hallintojohtaja Sari Mankiselle osoitteeseen Lundinkatu 5, 06100 Porvoo. Myyjällä on oikeus hylätä tai hyväksyä tarjoukset.

Mahdollisuus myös lisärakentamiseen!


Kohdetiedot

Sijainti
Katuosoite: Runeberginkatu 24, 06100 Porvoo
Kaupunginosa: Keskusta
Ympäristö: Kaupungin keskusta, asuin- ja liikerakennuksia

Tontti
Kiinteistötunnus: 638-2-33-5
Pinta-ala: 1’860 m²
Omistusmuoto: Oma
Kaava: Kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialue (YK), asemakaavan muutos tulee ajankohtaiseksi kirkollisen toiminnan loppuessa
Rakennusoikeus: Käyttämättä noin 500 m²

Rakennus/huoneisto
Pinta-ala: Kerrosala noin 1’300 m²
Rakennusvuosi: 1936
Kiinteistötyyppi: Kerrostalo
Huoneistoselitelmä: Seurakuntatalo
Hissi: Ei
Kerros: 1.–2. + kellari
Kunto, varusteet ja palvelut: Vaatii peruskorjausta, kaikki keskustan palvelut vieressä
Lämmitys: Kaukolämpö

Myyntihinta ja kulut
Myyntihinta: Tarjousten perusteella
Kulut: Kiinteistövero noin 8’700 € (vuosi 2021), kaukolämpö noin 24’000 € (maalis-joulukuu 2021)

Ominaisuudet

  • Aidattu alue
  • Asfaltoitu piha
  • Keittiö
  • Parkkipaikat
  • Toimistotila
  • Vesipiste
  • WC

Ota yhteyttä

KTM, LKV Antti Soivio

  • 0400 446553
  • [javascript protected email address]