Tarinat

Padel-kentät kutsuvat pelaamaan Ölstensiin

Joko kokeilit?

Osuuko? No, osuu! Harry Huttunen palauttaa pallon helposti vastustajan puolelle verkkoa.

̶  Maalasimme talkoilla seinät, isäni ja kavereitani oli auttamassa paikkojen ehostamisessa. Juuri muuta remonttia ei tarvinnut tehdä. Entiset toimistotilat sai helposti muutettua pukuhuoneiksi, ja keittiöhän täällä oli jo ennestään, yrittäjä Harry Huttunen hymyilee leveästi.

Porvoon ensimmäisen padel-hallin Ölstensiin avannut Huttunen saa kaiken kuulostamaan kovin helpolta. Aivan sormia napsauttamalla Baller Padel Porvoo -nimeä kantava halli ei kuitenkaan löytänyt paikkaansa.

̶  Sopivien tilojen etsiminen oli kieltämättä iso urakka. Pelikentät vievät neliömääräisesti paljon lattiatilaa ja lisäksi alustan pitää olla mahdollisimman tasainen, mutta tämä ei ollut se suurin ongelma. Tarjolla oli paljonkin sellaisia halleja, joissa neliöitä olisi kyllä ollut riittävästi, mutta korkeus loppui kaikissa kesken. Nuo tolpat ovat kuuden metrin korkuisia, Huttunen sanoo ja osoittaa kohti kentän suojaverkkoja kannattelevia, tukevia tankoja.

Padel-kentät vaativat tilalta paljon korkeutta.

Toinen suuri haaste oli se, että tilan keskellä ei saa olla rakenteita tukevia pylväitä.

­ ̶  Pelaamisesta ei oikein tule mitään, jos kentän keskellä seisoo paalu.

Muutaman kuukauden etsimisen jälkeen sopiva vuokrahalli löytyi vihdoin LKV Toimitilaa.fi Oy:n kautta.

Plopp… plopp… plopp… Tasaisen tahdin rikkoo kentän yli kiirivä turhautunut ”ei”. Annina Vainio lyö pallon verkkoon.

Peli jatkuu. Plopp. Katriina Lilli lyö. Plopp. Henri Karlsson palauttaa. Harry Huttunen kurottaa, mutta ei enää ehdi palloon.

Kentän laidalla tuntuu siltä kuin seuraisi tenniksen nelinpeliä, mutta kaikki näyttää jotenkin rennommalta ja kimmoisammalta. Oudolla tavalla houkuttelevammalta. Tekisi mieli itsekin vetää tennarit jalkaan ja lähteä kentälle mäiskimään.

­ ̶  Padel myy itse itsensä, Huttunen selittää.

Tenniksessä pallon on osuttava juuri tiettyyn kohtaan mailaa, muuten pallo lähtee holtittomasti väärään suuntaan.

̶  Padel-maila antaa enemmän anteeksi kuin tennismaila, osumakohta ei vaadi aivan samanlaista tarkkuutta.

Lisäksi padelissa saa helposti pelattua tennistä pidempiä palloja. Kenttää rajaavat seinät, joiden kautta pallo saa tiettyjen sääntöjen rajoissa kimmota takaisin peliin.

Harry Huttusen ilme kertoo kaiken. Padel on koukuttava laji. Nelonen Medialla creative designerina työskentelevä mies perusti Porvooseen padel-hallin, koska sellaista ei vielä kaupungissa ollut.
Hikihän tässä tulee. Ja jano!

Espanjasta lähtöisin olevan pelin viehätys vei nopeasti Harry Huttusen mukanaan. Porvoossa asuvaa miestä alkoi kuitenkin häiritä se, että päästäkseen kentälle piti aina ensin ajaa Vantaalle tai Espooseen.

̶  Pohdin, että voisin itse perustaa padel-hallin. Samalla halusin tehdä muillekin porvoolaisille lajiin tutustumisen helpoksi.

Baller Padel Porvoo on saanut lentävän lähdön. Tavallisena arki-iltana molemmat kentät ovat varattuina, mistä kielii myös eteiseen jätettyjen kenkien määrä.

Kolmisen viikkoa toiminnassa ollut Baller Padel Porvoo onkin päässyt hyvään vauhtiin. Pelaajia on riittänyt kiitettävästi. Itse lajin vetovoiman lisäksi yksi syy on varmasti kenttien käytön joustavuus.

­ ̶  Tämä on aika lailla omatoimilaji. Halli on auki joka päivä aamukuudesta yhteentoista saakka illalla. Sisään pääsee ovikoodilla.

Playtomic-sovelluksen avulla näkee vaivatta vapaana olevat kenttävuorot ja voi varata itselleen sopivat ajat.

Kentän tuntihinnat pyörivät ajankohdasta riippuen hiukan kolmenkympin paremmalla puolella.

̶  Saattaa kuulostaa kalliilta, mutta kun muistaa, että tämä on nelipeli, hinta per pelaaja ei enää olekaan kovin iso, Huttunen toteaa.

Eikä välineisiinkään tarvitse investoida, jos haluaa alkuun käydä vain ottamassa tuntumaa padeliin.

̶  Vuokramailoja löytyy! Huttunen vinkkaa.

Osoite on helppo muistaa: Raudoittajantie 3, halli 3.

Teksti ja kuvat: Sanna Puisto