Tarinat

Toimitilavälittäjän ykkössääntö: Kartoita tarpeet. Ja tee se tarkasti.

̶  Toimitilavälittäjän tärkeimpiä tehtäviä on pohtia tarkasti, millainen tila sopii parhaiten kullekin asiakkaalle. Tai toisinpäin: millainen asiakas sopii parhaiten kuhunkin tilaan, LKV Toimitilaa.fi:n yrittäjä Antti Soivio toteaa.

Toimitilavälittäjän ammattitaitoiseen palveluun kannattaakin turvautua juuri silloin, kun tarvitset omalle toimitilallesi uuden vuokralaisen tai omistajan tai jos etsit itsellesi ja/tai yrityksellesi sopivaa tilaa.

̶  Toimitilavälittäjän tehtävänä on kartoittaa asiakkaan tarpeet tarkasti, Antti Soivio toteaa.

̶  Hyvä toimitilavälittäjä tunnistaa nopeasti asiakkaan tarpeet. Tarvitseeko hän tuotanto-, varasto-, toimisto- vai liiketilaa vai ehkä näitä kaikkia? Haetaanko korkeaa vai matalaa, suurta vai pientä tilaa, toimitilaa vuokrattavaksi vai omaksi.

Kun ratkaisevat asiat kartoitetaan heti alkuun, vältytään turhalta hämmennykseltä.

̶  Toimitilaa etsivän kanssa on hyvä selvittää myös hänen budjettinsa, haluaako hän uuden, remontoidun vai ihan peruskuntoisen tilan, millaiseen käyttöön tila tulee… Kun tarpeet ovat selvillä, ei esimerkiksi käydä turhaan katsomassa kohdetta, joka ei täytä asiakkaan vaatimuksia, Soivio sanoo.

Hyvän toimitilavälittäjän tunnistaa myös nopeudesta.

Toimeksiantajalle toimitilavälittäjällä on paljon annettavaa.

̶  Ammattitaitoisina toimitilavälittäjinä meidän nelihenkinen tiimimme takaa toimeksiantajan vuokra- tai myyntikohteelle maksimaalisen näkyvyyden. Kohdetiedot ovat aina oikein ja päivitämme ilmoituksiin vuodenajan mukaiset valokuvat. Kaikista kohteista laitetaan kohdeilmoitukseen myös pohjakuvat.

LKV Toimitilaa.fi:n tiimi on ammattitaitoinen ja nopea.

LKV Toimitilaa.fi:n tiimissä ei myöskään hukata turhaan kallisarvoista aikaa toimitilavälityksessä:

̶  Meihin saa yhteyden 24/7, Soivio muistuttaa.

Toimitilavälittäjä auttaa toimeksiantajaa oikean hintatason määrittämisessä, hoitaa vuokrasopimukset ja kauppakirjat sekä muun tarvittavan paperityön.

̶  Meillä on juristi, joka laatii ja tarkistaa dokumentit. Kaupanteossa olemme myös ostajan kumppanina. Hän saattaa tarvita apua esimerkiksi rahoituskuvioissa tai rakennuslupa-asioissa.

Hyvän toimitilavälittäjän tunnistaa myös nopeudesta.

̶  Käymme näyttämässä kutakin vuokrattavana tai myynnissä olevaa kohdetta keskimäärin kaksi kertaa. Sen jälkeen ollaankin jo sopimuspöydän ääressä.

Parturi ei ole kampaaja eikä kampaaja parturi.

Monilla on kokemusta asuntovälittäjistä. Joskus ihmiset erehtyvätkin ajattelemaan, että asunnonvälittäjä on yhtä pätevä kuin toimitilavälittäjä, kun puhutaan nimenomaan toimitilojen välittämisestä. Näin ei kuitenkaan ole.

̶  Toimitilavälittäjällä on tietotaitoa, joka ei ole niin vain korvattavissa. Parturikaan ei ole kampaaja eikä kampaaja parturi, Soivio hymyilee.  

 

Teksti: Sanna Puisto

Kuvat : Mia Koponen